Аканджи: От Арсенал се стремяха да създадат хаос


Н. Гавазов

Аканджи: От Арсенал се стремяха да създадат хаос

Защитникът Мануел Аканджи стана поредният играч на Манчестър Сити, който критикува стила на игра на Арсенал.

След равенството 2-2 на "Етихад" предишния ден Джон Стоунс и Бернардо Силва се изказаха изключително негативно за тактиката на Арсенал, която според тях е злоупотреба с дребно нарушение и забавяне на времето.

Аканджи признава, че малко отбори могат да се мерят с уменията на Арсенал за "тъмните изкуства“, но Мануел не смята, че това ще донесе титлата във Висшата лига за "артилеристите".

"Те се стремяха да предизвикат хаос. Това е, което винаги искат да правят, когато играем срещу тях. Те искат драма. Тежко падат след единоборство, защитават се с 11 играчи в полето си и след това се опитват да вкарат гол със стандартни положения.

Всеки път, когато даваха наказателен удар, те падаха на тревата. Те падат на тревата, за да станат, да ускорят отново и да се върнат на тревата. Един от техните играчи каза на вратаря да легне на тревата и всичко останало.

Искам да кажа, че не можем да направим нищо по въпроса. В крайна сметка реферите са тези, които трябва да контролират тези неща, тези ситуации през целия сезон. Но да, ние сме безсилни тук.

Не мисля, че има много отбори, които са по-добри от тях в това. Това проработи за тях, защото са доволни от едната точка. Ние не сме доволни, опитахме се да вземем повече, но те бяха доволни от това.

Разбира се, в края на краищата ние все още сме на върха в лигата. Все още не сме загубили мач. Опитахме се да спечелим, особено през второто полувреме, с един резервен играч, но е трудно, когато имаш 10 играчи, които се защитават във вашата собствена кутия.

Дадохме всичко от себе си, продължихме натиска до края. За щастие накрая вкарахме гол и взехме точка.

Ние винаги печелим титлата накрая и не мисля, че тази година ще бъде по-различна“, заяви Аканджи.

  Сподели
102