Холанд се размина с наказание


Н. Гавазов

Холанд се размина с наказание

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд няма да бъде наказан от ФА за хвърляне на топката по главата на защитника на Арсенал Габриел Магаляеш.

Конфронтацията между Холанд и Габриел бе един от акцентите в мача от Висшата лига на "Етихад" предния ден, но след като домакините изравниха в последните секунди (2:2), Ерлинг постъпи много грозно.

Вземайки топката от мрежата от своя съотборник в Сити Джон Стоунс, Холанд веднага я хвърли към главата на Габриел, който дръпна фланелката си върху лицето си от разочарование.

Sky Sports може да потвърди, че ФА няма или дори няма право да се намеси, като накаже Холанд чрез съществуващата процедура за видеоповторение след мача.

Този инцидент бе разгледан по време на мача от рефера на VAR Джон Брукс, който не видя никакво грубо поведение или действие, водещо до червен картон, а системата за видеопомощ няма правомощието да препоръча на рефера да покаже жълт картон.

Така Холанд, който вкара 10-ия си гол за този сезон във Висшата лига срещу Арсенал, няма да бъде обект на санкции от Асоциацията.

  Сподели
144