Гуардиола: Арсенал става по-силен с всеки сезон


Н. Гавазов

Гуардиола: Арсенал става по-силен с всеки сезон

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали Арсенал, който му е съперник му в следващия мач от Висшата лига.

В неделя Сити приема у дома Арсенал, воден от бившия асистент на Гуардиола Микел Артета.

Арсенал направи равенство 0-0 на Етихад миналия сезон и Гуардиола очаква също толкова труден мач.

"Те стават по-силни с всеки сезон. Те добавят дълбочина към отбора, добавяйки големи първокласни играчи.

Всеки сезон те стават все по-добри и по-добри. Можете да го попитате (Артета) какво точно са подобрили! Ако кажа, ще бъда обвинен, че играя игрички на ума!

Всички знаят, че те израстват като отбор година след година. Бяха близо през предишните години, но ние все още сме силни и очакваме с нетърпение мача.

Очаквам този мач да бъде подобен на миналия сезон. Можете да вкарвате по много различни начини. От стандартните положения не е лесно, защото те са толкова високи, по-високи от нас. Когато преминават от защита в атака, те са по-бързи отколкото нас. Когато успеем да ги притиснем, те натрупват много играчи и техните нападатели стават дефанзивни полузащитници.

Те не оставят място и имат играчи, които да ги убедят да пробият. Салиба и Габриел бяха невероятно фокусирани върху Ерлинг Холанд, като никога не го оставяха сам. Винаги бяха двама или трима срещу един.

Ето защо е толкова трудно да се атакува срещу тях. Те не са загубили нито един мач като гост през 2024 г. Те направиха равенство само веднъж, срещу нас. Не са един или два мача, това е постоянство", заяви Гуардиола, цитиран от официалния сайт на Висшата лига.

  Сподели
64