Арсенал взе решение за Шешко


Н. Гавазов

Арсенал взе решение за Шешко

Съобщава се, че Арсенал е взел своето решение относно бъдещия подход към нападателя на РБ Лайпциг Бенджамин Шешко.

През летния трансферен прозорец често се съобщаваше, че “aртилеристите" дават приоритет на добавянето на нов нападател.

Това беше особено очаквано, след като стана ясно, че Еди Нкетиа е бил на разположение за изход, като възпитаникът на академията в крайна сметка се премести в Кристъл Палас.

Въпреки това, Микел Артета и спортният директор Еду в крайна сметка решиха да не добавят нов номер девет към старшите рангове в ход, който изненада мнозина.

Кай Хаверц и Габриел Жезуш остават открояващите се опции в средата на атаката, като Леандро Тросар , Габриел Мартинели и Рахим Стерлинг могат да ги заместят, ако е необходимо.

Независимо от това, тъй като през последните месеци не бяха похарчени големи средства за фронтмен, сред феновете има очаквания, че през 2025 г. може да се поднови идеята за голям трансфер.

Според GIVEMESPORT в момента няма план за нова оферта, която да бъде направена за Шешко.

С освобождаваща клауза от около £55 милиона в договора си в края на миналия сезон словенският национал бе естествена цел за редица клубове във Висшата лига и в чужбина.

Шешко се включи с 30 гола и шест асистенции по време на предишните две кампании съответно за Ред Бул Залцбург и РБ Лайпциг.

Вместо да се възползва от възможността да се премести другаде, Шешко подписа нов договор с последния, който го държи обвързан с екипа на Бундеслигата до 2029 г.

Като се има предвид техният бизнес модел, в Лайпциг се приема, че Бенджамин в крайна сметка ще продължи напред, като надеждата е, че ще бъде над предишната гореспомената клауза за освобождаване.

От гледна точка на Арсенал обаче се твърди, че Артета вече не е толкова заинтересован от придобиването на услугите на традиционен номер девет, както беше преди.

21-годишният футболист все още чака първия си гол в Бундеслигата, а единственият му гол в домакинството идва срещу съперник от по-долната лига в Купата.

По-положителното е, че бяха отбелязани четири гола в последните мачове от Лигата на нациите на УЕФА срещу Австрия и Казахстан, като това постижение идва след провал в четири мача за Словения на Евро 2024.

  Сподели
134