Арсенал се надява, че Едегор ще се завърне до два месеца


Н. Гавазов

Арсенал се надява, че Едегор ще се завърне до два месеца

Арсенал се надява капитанът Мартин Едегор да се върне на терена след два месеца.

В навечерието на мача от Шампионска лига срещу Аталанта старши треньорът на Арсенал Микел Артета потвърди, че контузията на Едегор е по-сериозна от очакваното от клуба и националния отбор на Норвегия, където Мартин я получи.

Артета отказа да посочи каквато и да е времева рамка за завръщането на Едегор в игра, като каза само, че 25-годишният полузащитник няма да играе в обозримо бъдеще.

Според Daily Mirror Арсенал в момента се консултира с медицински експерти, за да излезе с най-добрия план за рехабилитация на норвежеца, но "артилеристите" се надяват Мартин да се върне на крака до осем седмици.

Ако тази предварителна прогноза се сбъдне, Едегор може да се завърне в игра за Арсенал в домакинския мач от Висшата лига срещу Нотингам Форест на 23 ноември, като се има предвид международната пауза през ноември.

Загубата на Едегор обещава да бъде голям проблем за отбора на Микел Артета, особено в светлината на факта, че Емил Смит- Роу и Фабио Виейра, които можеха да подкрепят Мартин, напуснаха Арсенал миналото лято.

  Сподели
100