Гуардиола: Арсенал ще бъде претендент за титлата много години


Н. Гавазов

Гуардиола: Арсенал ще бъде претендент за титлата много години

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола каза, че Арсенал са станали претенденти за титлата във Висшата лига за много години напред.

Арсенал бяха основните съперници на Сити в битката за титлата във Висшата лига през предходните два сезона, като и двата пъти пропуснаха титлата.

Гуардиола, преди неделния сблъсък с Арсенал похвали работата на бившия си помощник Микел Артета, сега начело на "артилеристите", а също така даде прогноза за перспективите на лондончани през следващите години.

"За Микел нямам представа как ще играят. Ще трябва да прочета за това и да се приспособя. Но те са друг невероятен отбор, който се защитава наистина добре, не позволява на опонентите си да създават положения, не допускат голове, те са наистина добри в много аспекти, те контролират всичко.

Те ще бъдат най-голямото ни предизвикателство. Те бяха претенденти за титлата през последните два сезона и ще бъдат такива в продължение на много години, защото изградиха млад отбор с дълбок състав. Така че това ще бъде още един добър тест, но е едва септември .Харесва ми как изглежда моят отбор и в много неща сме по-добри от миналата година, така че ще видим какво ще се случи в неделя", заяви Гуардиола.

  Сподели
96