Ериксен обещава да играе с пълна сила през този сезон


Н. Гавазов

Ериксен обещава да играе с пълна сила през този сезон

Полузащитникът Кристиан Ериксен заяви, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг може да разчита на него да даде всичко от себе си този сезон.

През миналото лято слуховете, свързващи Ериксен с напускане на Юнайтед, продължиха. Сред претендентите за Кристиан бяха Аякс и Андерлехт.

32-годишният датчанин обаче остана, но не записа първото си участие в титулярния състав на Юнайтед през новия сезон до миналия уикенд, когато "червените дяволи" победиха Саутхемптън с резултат 0:3.

А ден по-рано Ериксен отново излезе от първите минути и помогна на Юнайтед да смаже Барнзли в Купата на лигата със 7:0, отбелязвайки дубъл.

Юнайтед вече отбеляза 10 гола и не допусна нито един от въвеждането на Ериксен в стартовия състав, а Кристиан обещава да продължи да дава всичко от себе си, въпреки че договорът му изтича следващото лято.

"Много съм щастлив в Манчестър Юнайтед. Ако ми бяха казали да напусна, щях да напусна, но не го чух.

Аз съм човек, който обича да бъде там, където семейството му е у дома, но също така и където мога да дам своя принос и да играя. Това винаги ще бъде моята цел.

Дългосрочните ми планове? Остава ми още една година, така че моят фокус ще бъде да играя тази година максимално и тогава ще видим.

Трудно е да попитам треньора след сезона колко минути ще получа. Ако той започне да обещава минути на играчите, това ще бъде дълъг сезон! Нямахме такъв разговор, аз просто склоних глава, упорито се трудя и съм съсредоточен върху всеки мач", заяви Ериксен.  

  Сподели
74