Венгер готов да похарчи 40 милиона за нови играчи


Н. Гавазов

Венгер готов да похарчи 40 милиона за нови играчи

Мениджърът на Арсена Арсен Венгер е категоричен, че би платил огромна сума за играч, който си заслужава парите, съобщава Sky Sports. „Артилеристите" започват сезона без капитана си Сеск Фабрегас, който премина в испанския гранд Барселона и това породи съмнения относно силата на лондонския клуб. Френският специалист отрече слуховете, които свързват Арсенал с крилото на Валенсия Хуан Мата и звездата на Шахтьор Донецк Жадсон, но призна, че ще развърже кесията, ако открие правилният за отбора футболист.

„Ще платя 30 милиона паунда, дори 40 милиона паунда, ако намеря правилния играч. Но въпросът не е в парите, а в качеството на футболистите. Мисля, че съм си създал погрешната репутацията на човек, който не желае да харчи пари, но реалността е, че аз не желая да давам пари за средни играчи", цитира Sky Sports News думите на Венгер.

„Не се страхуваме да похарчим пари, ако смятаме това за правилно. Нашите фенове имат причина да са горди с клуба - ценностите, начина, по който се управлява клуба и начина, по който е изграден, а не да му се ядосват", продължава френския специалист.

Венгер призна също така, че Арсенал трябва да бъде единен, ако иска да печели трофеи.

„Разбира се, че искаме да печелим трофеи, че кой не иска? Ние чувстваме, че бяхме близо до трофей миналия сезон и съжалявам, че не го направихме, но ние се борихме на всички фронтове и си мисля, че ни липсваше малко късмет. Когато нещо лошо се случи, има само един начин да се отговори като клуб - с единство. Футболът е достатъчно труден, когато сте обединени. Но ако не сте единни, нямате никакъв шанс", допълва мениджъра на Арсенал.

 

  Сподели
95