Мареска призова играчите си да игнорират външния шум


Н. Гавазов

Мареска призова играчите си да игнорират външния шум

Мениджърът на Челси Енцо Мареска призова играчите си да игнорират външния шум и да се съсредоточат върху играта.

Челси влиза в заглавията през последните седмици както заради трансферната си политика, така и заради конфликта между акционерите в клуба.

Въпреки това, след победата с 1-0 над Борнемут в събота, Мареска се обърна към своя отбор и призова играчите си да мислят само за това, което могат да контролират.

"Онзи ден на пресконференцията казах, че резултатите са единственото нещо, което можем да контролираме, така че се опитваме да го направим възможно най-добре.

Играчите дават всичко от себе си на терена, защото в социалните медии... Те могат да четат и виждат нещата, но аз им казах, че нямаме контрол над това.

Ние просто се опитваме да се подготвим за нашите мачове по най-добрия възможен начин и най-важното е да си вземем поука от този мач. Поуката е, че имате нужда от нещо различно от тактическия аспект.

Нуждаете се от нещо вътрешно, трябва да печелите дуели и всеки мач е различен. Вероятно заслужавахме да спечелим мача срещу Палас, но това е футбол и не спечелихме.

Тук мачът бе горе-долу равностоен и накрая измъкнахме победата. Важно е да продължим да създаваме нещо важно и да разбираме нещата“, заяви Мареска.

  Сподели
86