Тонали: Водих два живота


Н. Гавазов

Тонали: Водих два живота

Полузащитникът на Нюкасъл Сандро Тонали разкри как 10-месечното му наказание го е променило.

В края на август Тонали се завърна на футболния терен, след като пропусна предишните 10 месеца поради дисквалификация, с която бее наказан за нарушаване на забраната за залагане на футболисти.

През този период Тонали работи внимателно с психолози и Асоциацията на професионалните футболисти, което позволи на 24-годишния италиански национал да се превърне в пълноценна личност.

"Преди грешката си водех два живота, защото бях много затворен в себе си и никога не говорех с хора, включително на тренировъчната площадка и персонала.

Сега е напълно различно. Различно е всеки ден, особено по отношение на взаимодействието ми с персонала и моите съотборници, защото е нормално да говорим всеки ден и да имаме взаимоотношения.

Когато пристигна на тренировъчната площадка, аз съм себе си – с шефа, с персонала и с моите съотборници.

Преди тези 10 месеца, до миналата година, бе малко по-различно, защото там бях различен човек. Бях различен човек в живота си и във футбола. Сега съм само един човек, само един.

Когато говоря с шефа, аз съм Сандро. Когато играя, аз съм Сандро. Когато се върна в Италия, аз съм Сандро.

Разбрах това през последната година и тези 10 месеца.

След 10 месеца започна да ми доскучава. Липсваше ми футболът, липсваше ми стадионът, всичките емоции на терена. Но сега се върнах и мисля, че се върнах наистина добре.

"Говорих с отбора, говорих с шефа. Шефът бе щастлив. Осъзнах грешката си", заяви Тонали.

  Сподели
109