Невил: Арсенал стана сериозен конкурент на Ман Сити


Н. Гавазов

Невил: Арсенал стана сериозен конкурент на Ман Сити

Експертът на Sky Sports Гари Невил смята, че Арсенал се е превърнал в сериозен конкурент на Манчестър Сити в битката за титлата във Висшата лига.

В момента Арсенал изостава на две точки от лидера във Висшата лига Сити и двете страни ще се изправят един срещу друг на Етихад този уикенд.

Невил вярва, че е твърде рано да се смята този мач за решаващ за надпреварата за титлата, но в същото време смята Арсенал за истински претендент за титлата във Висшата лига.

Според Гари, "топчиите“ са заменили Ливърпул на Юрген Клоп в тази роля, който завърши втори през 2018 и 2019 г., все още пред Сити през 2020 г.

"Очаквам с нетърпение този мач. Малко напомня на времето, когато Юрген Клоп преследваше Пеп Гуардиола години наред и в крайна сметка го победи. Имам чувството, че Арсенал вече може да се съревновава с Манчестър Сити.

Има промяна в тяхното мислене. Понякога това е пътуване стъпка по стъпка до мястото, където искате да бъдете и това е моето мнение за Арсенал. Титла на лигата.

Артета сключи нов тригодишен договор с една ясна цел: да спечели титлата във Висшата лига. Това е очакването не само на него, но и на играчите, феновете и ръководството.

Това трябва да доведе до нещо. Техният напредък трябва да доведе до медали от лигата около вратовете им и следващата неделя ще ни позволи да хвърлим нов поглед към Арсенал и да преценим къде са те.

Гуардиола и Манчестър Сити постигнаха невероятни неща през последните години, но знаят, че имат сериозна конкуренция“, заяви Невил пред Sky Sports.

  Сподели
37