Мареска: Санчо трябва да чувства, че е обичан


Н. Гавазов

Мареска: Санчо трябва да чувства, че е обичан

Босът на Челси Енцо Мареска заяви, че неговото крило Джейдън Санчо просто трябва да се чувства обичан, за да бъде в най-добрата си форма.

Трудно първо полувреме на гостуването срещу Борнемут през уикенда накара Мареска да въведе в игра Санчо на почивката, за когото това се оказа дебют за Челси, след като премина под наем от Манчестър Юнайтед.

И именно Санчо направи асистенция за Кристофър Нкунку, за да вкара гол в 86-ата минута и да донесе победата на Челси с 0:1. Това позволи на Джейдън да вземе официалната награда за Играч на мача.

След мача Мареска похвали Санчо и каза, че Челси може да даде на Джейдън това, от което 24-годишният англичанин бе лишен в Юнайтед: любов.

"Много съм щастлив, много щастлив за него. Той бе много добър.

Имам чувството, че Джейдън е човек, който има нужда да се чувства обичан. Това го почувствах, когато говорих с него, преди да дойде при нас.

Знам също, че той има желание да покаже какъв играч е, но исках просто да се наслаждава на играта. Така че той игра.

Джейдън ни помогна много, но тази вечер той направи точно това, което очаквахме от него. Както казах, Джейдън е много добър, защото съм го виждал много, много пъти в миналото и знам какво може да ни даде.

Кристофър също бе много добър - не само заради гола си, но и заради начина, по който се биеше без топка. Джейдън – това е той.

Играта се промени напълно през второто полувреме, но трябва да научим тези неща, ако искаме да създадем нещо важно. Искаме да печелим мачове и преди всичко за това се нуждаем от желанието да печелим мачове, да печелим дуели и да се бием заедно", заяви Мареска.

  Сподели
97