Челси с късен успех в Борнемут


И. Ангелов

Челси с късен успех в Борнемут

Борнемут посрещна Челси в срещата от поредния четвърти кръг на английската Висша лига, и днес домакините надиграваха в голяма част от срещата, но пропуснаха множество положения, включително и дузпа, преди във втората част срещата да се реши от попадение, изработено от резервите на Енцо Мареска - Джейдън Санчо и Кристофър Нкунку, за 1:0.

В първата част на срещата Челси почти не поглеждаше вратата на противника. В 37-ата минута и грешка на Фофана доведе до дузпа в полето на Санчез, която обаче той спаси въпреки нелошото изпълнение на Еванилсон. Така вратарят спасява втора поредна дузпа след тази срещу Манчестър Юнайтед през декември 2023 г. в лигата.

На почивката Педро Нето бе заменен от Джейдън Санчо за гостите. Въпреки че раздвижи атаката, повечето положения останаха в полза на Борнемут, а в 59-ата минута и гредата помогна на Санчез срещу Семеньо. 

В 79-ата минута Мареска смени и Джаксон с Нкунку, и последният реши срещата в 86-ата минута когато бе намерен от Санчо, завъртя се покрай двама в полето и стреля далеч от вратаря за 1:0.

  Сподели
33