Ман Юнайтед с класика в Саутхемптън (видео)


И. Ангелов

Ман Юнайтед с класика в Саутхемптън (видео)

Саутхемптън посрещна Манчестър Юнайтед в първата среща от четвъртия кръг на английската Висша лига. Днес на "Сейнт Мерис Стейдиъм" домакините тръгнаха много силно и владееха темпото, но два момента на разконцентрация позволиха на "червените дяволи" да овладеят срещата и да спечелят с 3:0.

След първия половин час игра "светците" надиграваха и създаваха ситуации пред вратата на Онана. В 31-ата минута Далот посече Диблинг в полето и това бе дузпа, която обаче Онана спаси по прекрасен начин срещу Камерън Арчър, спасявайки и добавката му с глава. Тук изглежда психологически нещата се обърнаха защото до края на срещата домакините не отправиха удар по Онана, а преди това владееха над 70% от времето.

Така в 35-ата минута след корнер Ериксен намери късо Бруно Фернандеш и той центрира в полето към главата на Де Лихт, който вкара за 1:0. 

В 41-ата минута пък след нов къс корнер, Амад Диало пусна за Рашфорд на ръба на наказателното поле, той си отвори място към дъгата и фалцира топката далеч от Рамсдейл за 2:0.

След почивката забележителни ситуации пред някоя врата нямаше почти до края, а след редица смени от двете страни за Юнайтед дебютира бившият халф на ПСЖ - Мануел Угарте. Капитанът на домакините Стивънс бе изгонен директно за остро влизане срещу резервата Гарначо в 80-ата минута, което доведе до 3:0 в крайна сметка когато в 97-ата минута Далот се включи от дясно и намери Гарначо на дузпата за удар без подготовка.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
63