Галас: В Челси е истинска бъркотия


Н. Гавазов

Галас: В Челси е истинска бъркотия

Бившият защитник на Челси Вилиам Галас нарече ситуацията в ръководството на лондонския клуб "истинска бъркотия“.

Наскоро стана известно за пламналия конфликт между съсобствениците на Челси Тод Боели и Бехдад Егбали, единият от които е президент на клуба, а другият представлява най-големият акционер.

И двете страни се опитват взаимно да се измъкнат от Челси и Галас вижда това като голям проблем.

"В клуба е истинска бъркотия. Мисля, че винаги е трудно, когато има две групи от хора или две акции в един футболен клуб. Нуждаете се от пълна хармония във всичко, за да бъдете успешен клуб. Както на терена, така и в ръководството.

Най-добрите клубове имат един лидер и всички сочат в една посока. С ресурсите на елитен клуб като Челси не е трудно да се направи правилната структура, но те имат проблеми с това.

Най-добрите собственици са тези, които стоят извън бизнеса. Те ги подкрепят, но повечето от тези момчета не са експерти във футбола или управлението на футболни клубове. Те наемат спортен директор, който определя философията, въвежда играчите и прави треньор. Командната верига е проста.

Работи, когато имаш правилните хора и правилното взаимодействие. Ето защо клубът бе толкова успешен при Абрамович. Ако собственикът има доверие на своя спортен директор, той обикновено се съгласява с всичките му искания. А сега в Челси има твърде много хора, които опитвайки се да давам заповеди.

Честно казано, това, което се случва в Челси, е разочароващо за мен като бивш играч. За някой, който е спечелил две титли във Висшата лига с клуба, е много трудно да се примири с това, което му се случи през последните две години", заяви Галас.

  Сподели
45