Мърсън предупреди Арсенал


Н. Гавазов

Мърсън предупреди Арсенал

Легендата на Арсенал Пол Мърсън предупреди, че "артилеристите" могат да се сбогуват с надеждите си за титлата във Висшата лига до края на следващата седмица.

В неделя отслабеният от контузии Арсенал играе дерби срещу Тотнъм, а седмица по-късно гостува на Манчестър Сити. Между тези два мача "топчиите" гостуват на Аталанта в Шампионска лига.

Според Мърсън, Арсенал трябва да спечели поне четири точки в следващите два мача от Висшата лига, в противен случай тимът на Микел Артета вече няма да има реален шанс да спечели титлата.

"Сезонът на Арсенал във Висшата лига се свежда до следващите два мача срещу Тотнъм и Манчестър Сити. Те се нуждаят от четири точки. Просто е.

Ако спечелят по-малко, тогава започва да изглежда притеснително, защото трябва да настигнеш машина като Манчестър Сити. Ако направят равен срещу Тотнъм и загубят от Манчестър Сити седмица по-късно, те вероятно ще изостанат със седем точки и мисля, че това ще е краят за тях.

Знам, че има още 30 мача до края, но просто не мога да ги видя да се върнат от седем точки. Миналата година бях уверен, че Арсенал ще спечели Дербито на Северен Лондон, но не съм толкова уверен този сезон, въпреки че това е мач, който не могат да си позволят да загубят в надпреварата за титлата“, заяви Мърсън.

  Сподели
35