Комисия взе решение за изгонването на Райс


Н. Гавазов

Комисия взе решение за изгонването на Райс

Комисията по ключови инциденти в мача на Висшата лига реши, че реферът Крис Кавана е бил прав, като е изгонил полузащитника на Арсенал Деклан Райс срещу Брайтън.

Припомняме, че Райс бе изгонен от терена на "Емирейтс" в началото на второто полувреме. Натрупал числено предимство, Брайтън успя да стигне до равенство 1:1 на терена на един от фаворитите за сезона.

Райс получи втори жълт картон, защото попречи на Джоел Велтман бързо да поднови играта, въпреки че повторенията може да създадат впечатлението, че Деклан е изритал топката без умисъл.

След като разгледа този епизод, специална комисия на Висшата лига единодушно реши, че действията на Райс са били "ясни, умишлени и ефективни“, което означава, че Кавана е действал правилно.

"Райс знае какво прави. Това е леко докосване, но след като реферът го види, той няма друг избор", се казва в изявление на комисията.

Нека добавим, че в комисията влизат до трима бивши играчи или треньори, един представител на Висшата лига и един представител на съдийската колегия.

  Сподели
114