Goal.com.: Семейство Глейзър се готви да разпродаде Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Goal.com.: Семейство Глейзър се готви да разпродаде Манчестър Юнайтед

Собствениците на Манчестър Юнайтед семейство Глейзър е готово да продаде целия си дял в клуба срещу сумата от 1 милиард долара, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както вече FUTBOL TV съобщи, в началото на този месец се появи информацията, че американските собственици смятат да продадат около 15-25 % от акциите, за да покрият част от сегашните дългове на клуба. С продажбата на малкия пакет акции, американските бизнесмени се надяваха да получат повече от 400 милиона паунда и влагайки част от своите собствени средства, Глейзър смятат да намалят дълга на Юнайтед под 500 милиона паунда.

Според Goal.com. обаче, семейство Глейзър се готви да продаде целия си дял от „Олд Трафорд". Американците започват разпродажбата на първите 25 процента от акциите и това ще стане на борсата в Сингапур, където са базирани дивидентите на клуба от 2005 година насам.

По-рано вече бе направен опит да бъде продаден Юнайтед, но според катарската правителствена фондация, която имаше интерес към сделката, исканата сума от 1,9 милиарда евро се е оказала твърде висока за тях. Според финансови източници, сегашната сума, която искат собствениците за тези първите 25% процента също е твърде голяма. Това на практика би означавало, че Манчестър Юнайтед струва 4 милиарда долара.

Цялата тази информация все още не е потвърдена от семейство Глейзър, но се очаква в близките няколко дни американците да излязат с официално становище по въпроса.

 

  Сподели
98