Роналдо започна нова атака срещу Тен Хаг


Н. Гавазов

Роналдо започна нова атака срещу Тен Хаг

Кристиано Роналдо критикува мениджъра на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг за отношението му, откакто пое отбора.

Роналдо – който изрази мнението си в хитово интервю с Рио Фърдинанд, което официално ще бъде публикувано утре – е легенда на "Олд Трафорд", след като отбеляза 145 гола в 326 изяви в два периода, като същевременно спечели девет трофея с тима.

Вторият му престой обаче завърши с раздразнение след спор с Тен Хаг, като впоследствие Роналдо прекрати договора си, преди да нападне холандеца и да каже, че се чувства "предаден“ от него.

Говорейки в подкаста Rio Ferdinand Presents , звездата на Ал-Насър отново се нахвърли върху Тен Хаг и бе изключително критичен към поведението му като шеф на Юнайтед.

"Както ви казах, в Манчестър Юнайтед трябва да възстановят всичко според мен“, каза той.

Мениджърът казва, че не могат да се състезават за спечелване на Лигата и Шампионска лига.

Като мениджър на Манчестър Юнайтед не можеш да кажеш, че няма да се бориш за спечелването на Лигата или Шампионска лига.

Трябва да кажеш: "Вижте, може би нямаме този потенциал, но не мога да кажа това. Ще опитаме". И вие трябва да опитате. Такава трябва да е вашата настройка".

Откакто Тен Хаг пое ръководството, Юнайтед завършиха на трето и осмо място във Висшата лига, въпреки че през това време спечелиха Купата на Карабао и ФА Къп, като холандецът редовно посочва статистиката си за трофеи в английския футбол.

Нещата обаче далеч не са толкова добри, като през миналия сезон осмото място на Юнайтед е най-ниското в ерата на Висшата лига, а освен това те също отпаднаха от груповата фаза на Шампионска лига.

Имаше значителни спекулации относно бъдещето на Тен Хаг през лятото, преди ръководената от INEOS футболна структура да реши да се придържа към него.

След това той бе подкрепен с попълнения на трансферния пазар, а също и в треньорския си щаб, което включва пристигането на бившия нападател на Юнайтед Рууд ван Нистелрой.

И Роналдо чувства, че назначаването на холандеца - който вкара 150 гола за клуба в 219 мача - е стъпка в правилната посока, но той все пак предложи тънко завоалирани разкопки на Тен Хаг в процеса.

"Ако Тен Хаг послуша Рууд, може би той може да си помогне сам“, обясни той.

"Мисля, че това може да помогне много, защото той познава клуба и клубът трябва да слуша момчетата, които бяха там.

Ти [Рио] или Рой Кийн, Пол Скоулс или Гари Невил, каквото и да е, Сър Алекс Фъргюсън. Не можете, не можете да възстановите клуб без знания. Не момчета, които работят в офиса. Те разбират.

Хората, които разбират футбола, 99 процента са хората, които бяха там в съблекалнята. Те знаят как да се справят с играчите. Хората ги разбират тези неща.

Така че вярвам, че Рууд ще помогне, защото бе в клуба. Той познава клуба. Той познава феновете. Ако треньорът го слуша, мисля, че те могат да подобрят малко клуба", добави португалецът.

Въпреки намеците за положителност, Роналдо потвърди мнението си, че Юнайтед - който не е печелил Висшата лига от 11 години - все още има да извърви дълъг път, за да се върне на върха, като 39-годишният футболист осъди силно клуба когато той проведе бомбено интервю с Пиърс Морган малко преди да напусне клуба през 2022 г.

В разговора с Морган Роналдо отбеляза липсата на напредък около инфраструктурата на клуба, нещо, което се подобри след назначенията на Дан Ашуърт, Омар Беррада и Джейсън Уилкокс в новата футболна структура след частичното поемане на клуба от Сър Джим Ратклиф през миналата година.

 "Този ​​клуб се нуждае от време, за да се възстанови, защото все още е един от най-добрите клубове в света, но те трябва да се променят. Те разбират това. Това е единственият начин.

Ето защо те показват, започват да се променят отново, структурата на клуба, президента, инфраструктурата и всичко. Собствениците на клуба.

Те инвестират в тренировъчната база… Така че съм щастлив, защото [нещата се променят]. Не съм доволен от начина, по който се случи всичко, но по същия начин понякога не можем да контролираме някои моменти от живота си, но това е направено, вече е направено.

Искам да греша, но ми се струва, че ще е трудно, тях ги чака дълъг път", завърши Роналдо.

  Сподели
88