Оби Микел обясни проваления трансфер на Осимен в Челси


Н. Гавазов

Оби Микел обясни проваления трансфер на Осимен в Челси

Бившият полузащитник на Челси Джон Оби Микел отрече слуховете, че преминаването на нападателя Виктор Осимен при сините се е провалило заради високите очаквания за заплатата на неговия сънародник.

На 30 август Челси преговаря с Наполи и Осимен до крайния срок, но сделката така и не бе договорена. Няколко дни по-късно Виктор отиде под наем в Галатасарай.

Според Микел, който активно участва в преговорния процес, Осимен не е изисквал заплата от 500 000 паунда на седмица. Джон Оби признава, че Челси ще се завърне за Виктор през януари.

"Много неща се случиха и мисля, че не е тайна, че участвах в сделката.

Участвах в опитите да вкарам Виктор в клуба. Случиха се много неща и бе много интересно, защото хората говореха много за алчността на Виктор и подобни неща.

Просто искам да стане абсолютно ясно, че познавам този човек от първия ден, в който се присъедини към националния отбор. Имам много, много добри отношения с него. Оттогава сме в контакт и сме приятели.

Знам на какво е способен и просто искам да кажа, че тези слухове абсолютно не са верни. Виктор не е алчен човек. Той просто иска това, което заслужава. И това не е проблем.

500 000 паунда на седмица? Той не е поискал всички тези глупости. Знам какво беше. Бях там по средата. Така че мога да кажа на всички, че определено не е вярно.

Той не е алчен човек, той просто иска да играе футбол и да получи това, което заслужава. Този играч знае цената си и изискванията му не са проблем.

Бяхме много, много близо до това да се споразумеем за тази сделка, но имаше малки въпроси и проблеми, които не можахме да разрешим. Разбира се, той вече нямаше да има време да премине медицински прегледи, дори ако сделката беше договорена.

Знам точно къде спряхме при договарянето на сделката и ако се върнем на масата за преговори през януари, знам точно къде ще продължим.

Аз бях човекът, който бе в средата на всичко и не спах няколко дни“, заяви Микел в своя подкаст.

  Сподели
36