Арсенал отказал оферта на Ал-Итихад за Тросар


Н. Гавазов

Арсенал отказал оферта на Ал-Итихад за Тросар

Арсенал отхвърли офертата на саудитския Ал -Итихад за крилото Леандро Тросар.

Според The ​​Athletic, предложението е неофициално. Ал Итихад изрази условно готовността си да вземе Тросар под наем до края на сезона срещу 5 милиона евро (4,2 милиона паунда) с опция за откупуване от 20-25 милиона евро (16,9-21,1 милиона паунда).

Арсенал отказа и даде ясно да се разбере на колегите си в Саудитска Арабия, където трансферният прозорец все още е отворен, че Тросар не се продава и е важен за плановете на мениджъра на "топчиите" Микел Артета.

Очевидно саудитците са се надявали да се възползват от факта, че Арсенал привлече Рахим Стърлинг под наем от Челси точно преди затварянето на летния трансферен прозорец, което ще направи още по-трудно Тросар да получи игрови минути.

Артета обаче цени приноса на Тросар, въпреки че Леандро няма стабилно място в стартовия състав. От преминаването си от Брайтън през януари 2023 г. 29-годишният белгиец отбеляза 19 гола и направи 12 асистенции в 71 мача за "артилеристите".

Нека добавим, че през новия сезон Тросар вече вкара победния гол в мача от Висшата лига срещу Астън Вила (0:2), като влезе като резерва.

  Сподели
34