Мюленстийн: Нистелрой може да замени Тен Хаг


Н. Гавазов

Мюленстийн: Нистелрой може да замени Тен Хаг

Бившият помощник-треньор на Манчестър Юнайтед Рене Мюленстийн вярва, че Рууд Ван Нистелрой може да замени Ерик Тен Хаг начело на "червените дяволи".

Новото ръководство на Юнайтед, начело със Сър Джим Ратклиф, обмисляше сериозно раздяла с Тен Хаг в началото на лятото, но в крайна сметка Ерик избегна уволнението.

Впоследствие Тен Хаг обнови старателно своя треньорски щаб, като направи бившия нападател на Юнайтед Ван Нистелрой един от своите помощници.

Ван Нистелрой игра пет сезона за Юнайтед и също така има опит като старши -треньор в ПСВ, така че Мюленстийн предполага, че Рууд може да поеме поста, ако Тен Хаг не успее да започне новия сезон.

"Не мисля, че Ерик Тен Хаг ще се притеснява, че Рууд ван Нистелрой ще го замести. Той е твърде зает с работата в ръцете си.

Но кой знае какво ще се случи в бъдеще, ако Юнайтед се провали в началото на сезона и резултатите не вървят по пътя им. Сър Джим Ратклиф ще обмисли Ван Нистелрой, но в момента те смятат, че Ерик Тен Хаг е правилният човек.

Това, което се случва в Манчестър Юнайтед, е интересно, защото първоначално Тен Хаг доведе служителите си и много от тях напуснаха. Сега те доведоха неговия приятел Рене Хаке, който бе старши -треньор на Утрехт, а също и Ван Нистелрой, така че той определи това, от което се нуждае", заяви Мюленстийн.

  Сподели
23