Райс останал шокиран от червения картон


Н. Гавазов

Райс останал шокиран от червения картон

Полузащитникът на Арсенал Деклан Райс призна, че е бил шокиран от изгонването си срещу Брайтън (1:1).

В началото на второто полувреме на съботния мач от Висшата лига на Емирейтс, Райс получи втори жълт картон за възпрепятстване на бързото вкарване на противник.

Райс каза, че е бил шокиран, когато реферът Крис Кавана решил да го изгони от терена. Деклан обаче се извинява и обещава да направи правилните заключения.

"Бях шокиран. Мисля, че можете да видите на лицето ми, че бях шокиран.

Противникът очевидно го използва срещу мен... Нямах време да избягам и той ме удари с топката. Докоснах топката с външната част на крака си. Вижте, това са правилата на играта.

Разбира се, ако докоснете топката в такава ситуация, дори и леко, тогава това е червен картон, като се има предвид, че вече бях предупреден през първото полувреме, напълно приемам първия жълт картон - беше битка 50-50. Не спечелих, но през второто полувреме, особено близо до ъгловия флаг... Не можете да направите това.

Бе трудно, бе жестоко, но тези неща се случват.

Това е първото ми изгонване в кариерата, така че просто искам да се извиня на моите съотборници, което вече направих, и на феновете.

Никога не е приятно, когато те изгонят. Оставаш с чувство за вина и имах късмет, че съотборниците ми наистина ми помогнаха и не загубихме мача.

Ще се поуча от това, наистина оценявам подкрепата на феновете, както винаги. Не е в природата ми да получавам червени картони, така че ще се поуча от това и ще видя къде мога да се подобря и определено ще се върна“, заяви Райс, цитиран от Evening Standard.

  Сподели
65