Артета е изумен от изгонването на Райс


Н. Гавазов

Артета е изумен от изгонването на Райс

Мениджърът на Арсенал Микел Артета изрази крайната си изненада от изгонването на полузащитника Деклан Райс в мача срещу Брайтън.

Арсенал загуби точки за първи път този сезон във Висшата лига в събота, като завърши наравно 1-1 с Брайтън. "Артилеристите" играха с десет човека през почти цялото второ полувреме заради изгонването на Райс.

Райс получи втори жълт картон, защото попречи на съперник да вкара бързо топката в игра. Но Артета смята, че реферът Крис Кавана е трябвало да накаже играчите на Брайтън за подобни нарушения и да изгони Джоел Велтман, който удари Деклан по крака.

"Бях изумен. Изумен, изумен, изумен - заради това колко непоследователни могат да бъдат решенията на съдиите.

Имаше два инцидента през първото полувреме и нищо не се случи. След това, в некритична зона на терена, топката удря Деклан, той се обръща, не вижда играча да идва и докосва топката.

Според буквата на закона реферът може да вземе това решение, но по същата буква на закона следващото му решение трябваше да бъде още един червен картон и щяхме да играем 10 на 10. Това ме изумява. На това ниво е невероятно", цитира Sky Sports думите на Артета.

  Сподели
21