Гуардиола призна, че е поел риск за Алварес


Н. Гавазов

Гуардиола призна, че е поел риск за Алварес

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че неговият клуб е поел риск, като не е успял да осигури заместник на нападателя Хулиан Алварес.

Сити продаде Алварес на Атлетико Мадрид за £82 милиона това лято. В същото време "гражданите" не поканиха друг нападател, ограничавайки се до завръщането на Илкай Гундогаn, закупуването на Савиньо и въвеждането на Джеймс Макати в първия отбор.

Гуардиола признава, че може да плати цена в случай на контузии, защото Сити няма еквивалентен заместник на Ерлинг Хoланд в предни позиции.

"Доволен съм от избора си на играчи. Не очаквахме Хулиан да напусне, въпреки че той водеше преговори с други клубове и агента си от дълго време, така че можеше да се случи и в крайна сметка се случи.

Видяхме какво имаме и ако имаме много контузени, това ще бъде проблем. Но след няколко месеца Оскар Боб ще се върне, Фил (Фодън) може да играе на тази позиция, Макати може да играе на тази позиция, Гюндоган може да играе на тези позиции, Бернардо (Силва)...

Те са различни играчи от Ерлинг. Може би е грешка - не знам. Но не обичам да оставям играчи без игрово време твърде дълго. Когато всеки има шанс да играе в мача, представянето на отбора винаги е по-добре.

Познавам този отбор и знам колко са сериозни и професионални в отдадеността си всеки ден. Бяхме доста уверени, че би било по-добре да изчакаме (с придобиването на още един нападател)“, заяви Гуардиола.

  Сподели
54