УЕФА затвори „вратичката” на Челси за заобикаляне на ПФФ


Н. Гавазов

УЕФА затвори „вратичката” на Челси за заобикаляне на ПФФ

Челси може да има проблеми с класирането за евротурнирите поради по-строгите изисквания на УЕФА за спазване на правилата за финансов феърплей (ПФФ).

По-рано тази година стана известно, че Челси е продал два хотела на "Стамфорд Бридж" на дъщерно дружество на собствениците на лондонския клуб.

Сделката на стойност £76,5 милиона позволи на Челси да избегне нарушаването на правилата на финансовия феърплей на Висшата лига, като същевременно остане в рамките на тригодишния си лимит за загуби.

Въпреки това УЕФА потвърди пред The ​​Times, че продажбите на активи на нейните дъщерни дружества няма да се отчитат като приходи за клубовете, участващи в Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите.

Като се има предвид това, Челси, който представлява Англия в Лигата на Конференциите този сезон, може да се изправи пред заплахата от изключване от европейското състезание.

Нека добавим, че Висшата лига все още не е затворила тази вратичка, въпреки че дори в Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 този вид изкуствен начин за надуване на доходите е забранен.

  Сподели
99