Челси влиза в битка с ПСЖ за португалска звезда?


Н. Гавазов

Челси влиза в битка с ПСЖ за португалска звезда?

Челси ще се бори с Пари Сен Жермен за подписа на високо оценен защитник на Бенфика в последните няколко часа от летния трансферен прозорец.

В момента представителите на Западен Лондон харчат най-много в Европа досега това лято, отделяйки над 200 милиона паунда за 11 нови играчи под ръководството на Тод Боели и Clearlake Capital.

Четирима от тези нови попълнения са защитници, включително Тосин Адарабийо, който се присъедини със свободен трансфер, докато Ренато Вейга, Аарън Анселмино и Калеб Вилей също направиха постоянни трансфери на "Стамфорд Бридж" - последните двама оттогава напуснаха под наем.

Смята се, че Челси дава приоритет на добавянето на нов централен нападател, като се твърди, че са били проведени разговори за потенциални сделки с Виктор Осимен от Наполи и Айвън Тоуни от Брентфорд.

Въпреки това хората на Енцо Мареска също могат да подсилят редиците си в отбраната и са идентифицирали португалски младеж като потенциална цел.

Според CNN, Челси е добавил Томас Араухо към краткия си списък с цели, в случай че защитникът напусне преди затварянето на трансферния прозорец.

Твърди се, че "сините" все още не са отправили оферта за Араухо, но клубът от Висшата лига "наистина оценява" защитника.

Челси обаче може да се сблъска с конкуренция за подписа на Араухо, тъй като се твърди, че шампионът от Лига 1 Пари Сен Жермен също проявява интерес към звездата на Бенфика.

Смята се, че ПСЖ са идентифицирали Араухо като една от основните си цели, в случай че Милан Шкриниар приеме предложение от клуба от Саудитската професионална лига Ал-Насър.

Араухо е в Бенфика от 14-годишна възраст и след период под наем с Жил Висенте през 2022-23 г., бранителят оттогава проби в първия отбор под ръководството на Роджър Шмид .

Португалският национал до 21 години, който може да играе като централен или десен бек, записа 20 мача за първия отбор на Бенфика през миналия сезон и оттогава започна всеки от първите три мача на клуба от първенството през този сезон.

Челси може да засили интереса си към Араухо, ако Трево Чалоба напусне преди крайния срок; възпитаникът на академията не е част от плановете на първия отбор на Мареска и отскоро тренира с отбора на клуба до 21 години.

И на Кристъл Палас, и на Астън Вила се приписва интерес към 25-годишния футболист, който е оценен от сините между 20 и 25 милиона паунда.

На други места се твърди, че Аксел Дисаси е привлякъл интерес от страна на Нюкасъл Юнайтед , но изглежда малко вероятно на този етап сделката да се материализира, докато Бен Чилуел изглежда все по-вероятно да остане на "Стамфорд Бридж", въпреки че Мараска му е казал, че ще има затруднения за игрово време, ако остава в клуба.

  Сподели
88