Венгер: Пожелаваме на Фабрегас успехи с Барселона


Н. Гавазов

Венгер: Пожелаваме на Фабрегас успехи с Барселона

По всичко изглежда, че мечтата на Сеск Фабрегас да се завърне обратно в Барселона най-накрая ще се сбъдне, след като Арсенал потвърди, че е договорил условията по продажбата на свия капитан. В намерението си да получат 40 милиона паунда за испанския полузащитник, „артилеристите" отхвърлиха една оферта от 27 милиона паунда по-рано през лятото и показаха, че остават непоколебими в позициите си. Европейският шампион също не поиска да повиши цената на предложението си и преговорите се проточиха почти два месеца, но в крайна сметка лондончани се съгласиха да се разделят с Фабрегас срещу по-малка сума пари от първоначално заплануваната.

Според информациите, пакетът на каталунците включва авансово плащане на 30 милиона евро, с допълнителни шест милиона от добавки на по-късен етап.

„На всички е ясно, че ние не искахме Сеск да напусне и това остава така. Въпрекли това, ние разбираме желанието на Фабрегас да се премести в родния си клуб и приехме офертата на Барселона. Благодарим му за неговия принос към Арсенал и му пожелаваме бъдещи успехи", заяви Венгер на страницата на официалния сайт на Арсенал.

 

  Сподели
67