Невил: Арсенал е отбор от тежка категория


Н. Гавазов

Невил: Арсенал е отбор от тежка категория

Експертът на Sky Sports Гари Невил смята, че победата с 2-0 над Астън Вила е доказателство за увеличената сила на Арсенал.

След като загуби два пъти от Вила миналия сезон във Висшата лига, Арсенал си отмъсти на отбора на бившия си наставник Унай Емери.

И начинът, по който Арсенал спечели на "Вила Парк"  остави силно впечатление в Невил.

"Мисля, че тази победа е изявление за намерение. Това, което се случи в тези два мача миналия сезон, е добре известно и в началото решихме, че ще бъде страхотен мач.

Мислехме, че ще бъде трудно, ще бъде истински тест за Арсенал, защото Вила е добър отбор.

Отбранителната статистика на Арсенал не може да бъде отречена. И това не зависи само от Давид Рая, защото първо трябва да преминете през тази много, много добра защита, тази двойка централни защитници и халф. Те също са отбор, който превъзходно спазва постройката.

Наистина харесвам това, което прави отборът на Микел Артета, когато пресира високо или се защитава дълбоко. Те не са отбор с висока преса. Те могат да направят това, но могат също да играят дълбоко и да адаптират стила си на игра към това как вървят нещата.

Артета сега има наистина силна селекция от играчи в Арсенал. Те бяха подложени на натиск в последните 24 минути със стандартни позиции, но се справиха много добре. Вече са отбор в тежка категория“, заяви Невил пред Sky Sports.

  Сподели
66