Гуардиола призна, че е нарушил свое правило заради Гюндоган


Н. Гавазов

Гуардиола призна, че е нарушил свое правило заради Гюндоган

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че е нарушил негласното си правило, като е върнал полузащитника Илкай Гюндоган.

По-рано Сити потвърди завръщането на Гюндоган след един сезон, прекаран от Илкай в Барселона.

Гуардиола признава, че обикновено не приема обратно бившите си играчи, особено когато става въпрос за играч, който навършва 34 години през октомври.

Гуардиола обаче реши да направи изключение за Гюндоган, който прекара седем сезона в Сити по-рано в кариерата си.

"Като треньор не съм голям фен на връщането на играчи на тази възраст. Но го познавам доста добре и той има  точния характер. Той е истински боец ​​и поради финансовото състояние на Барселона се върна безплатно.

Разговаряхме и казахме: "Добре, можем да направим това". Не участвах в преговорите между клубовете и за заплатата. Трябваше да опитаме и това се случи.

Той може да играе на същата позиция като Родри, като Ковачич, като Нико (О'Райли), като Матеус Нунес. Родри и Гюндоган могат да играят като атакуващи халфове, а той също може да играе като фалшива деветка.

Така че той е играч, който може да играе в различни роли. Той не е универсален играч. Той разбира какво е необходимо да играеш на различни позиции. Всички уважават Гундо. Той е толкова умен и честен, поставяйки отбора и клуба пред неговите интереси“, заяви Гуардиола, цитиран от Daily Mirror.

  Сподели
72