Брайтън надигра Ман Юнайтед


И. Ангелов

Брайтън надигра Ман Юнайтед

Брайтън посрещна Манчестър Юнайтед за срещата от втория кръг на английската Висша лига. Днес "чайките" поведоха пред своята публика преди да нацелят греда и да допуснат противника обратно в мача, а след това и ВАР лиши "червените дяволи" от втори гол заради засада, преди в 96-ата минута Жоао Педро да донесе победата на домакините с 2:1.

В 32-ата минута след равностойна игра от двете страни се стигна до 1:0 когато Митома от фланга пусна остра топка по земя и Уелбек с шпагат успя да достигне за да я вкара в празната врата. Това е трети гол в двата кръга до тук за нападателя в лигата.

В началото на втората част Уелбек бе намерен и на втория етаж, но нацели горната греда на Онана. Далот пък изби удар на Милнър от гол-линията.

Така в 60-ата минута Мазрауи намери Амад Диало от дясно, той навлезе диагонално, финтира човека срещу себе си и стреля за 1:1. Малко след това резервата Гарначо бе намерен от Бруно на чисто положение и неговият удар достигна мрежата, но докосна Зиркзее в засада сантиметър преди линията и това бе засада.

Последваха размествания в състава на Тен Хаг и той изпусна контрола над топката. Така в 96-ата минута Жоао Педро бе намерен в полето непокрит и с глава матира Онана за 2:1 от непосредствена близост.

  Сподели
85