Мареска показа вратата на Стърлинг


Н. Гавазов

Мареска показа вратата на Стърлинг

Мениджърът на Челси Енцо Мареска говори за Рахим Стърлинг и Бенджамин Чилуел, които са отстранени от основния отбор. Припомняме, че и двамата играчи не попаднаха в състава на лондонския клуб за мача от плейофния кръг на Лигата на Конференциите със Сервет. Това е втори път в рамките на седмица, в който англичаните остават извън състава.

Представителите на Стърлинг поискаха разяснения относно бъдещето на техния клиент, след като Рахим беше оставен извън състава на Челси за мача от първия кръг на Висшата лига срещу Манчестър Сити миналата събота.

Оказва се, че съответните обяснения вече са дадени на Стърлинг, а Мареска може да каже на 29-годишния англичанин само това, което вече е казал.

Според Мареска, Стърлинг, който печели над 300 000 паунда на седмица, няма бъдеще в Челси и Рахим би било по-добре да напусне "Стамфорд Бридж", докато трансферният прозорец все още е отворен.

"Те тренират отделно. Ситуацията и при двамата е напълно ясна. Имаме голям състав и е невъзможно да им дадем всички игрови минути. Ако търсят минути, да си ходят.

Опитвам се да бъда честен. Говорих с Рахим преди мача с Манчестър Сити. Казах, че трудно ще получи игрови минути при нас и това беше причината за отсъствието му. Не казвам, че Рахим е лош играч, но предпочитам други крила.

Бен е добър човек, но казах, че ще му бъде трудно на неговото място. Не е жестоко, просто е честно“, цитира Мареска журналистът Бен Джейкъбс в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Мареска стана мениджър на лондонския тим през лятото на 2024 г., Челси плати обезщетение на Лестър. Нека отбележим, че съставът на "сините" е може би един от най-големите в европейския футбол. Според Transfermarkt Челси има 41 играчи в състава си.

  Сподели
63