Венгер се готви за последен сезон на Емирейтс


Т. Михайлов

Венгер се готви за последен сезон на Емирейтс

Започващият днес сезон във Висшата лига вероятно ще е последен за Арсен Венгер начело на Арсенал, твърди авторитетният сайт Goal.com. Според медията французинът е казал на свои близки, че ще търси нови предизвикателства от следващата кампания.

През май Венгер е имал среща в хотел в Кенсингтън с ръководството на Манчестър Сити като Гари Кук и Брайън Марууд са го увещавали да наследи Роберто Манчини на „Ийстлендс“. През лятото пък катарските собственици на най-богатия френски тим ПСЖ са изкушавали Венгер. Те искат да заложат на утвърден специалист, ако тази година парижани се представят под очакванията.

Самият Венгер отрече възможността да работи за ПСЖ. Договорът му с Арсенал изтича след цели три години. Напрежението между него и феновете на „топчиите“ обаче се засили поради факта, че тимът не е печелил нищо вече 6 сезона. Французинът обеща да подсили състава през лятото и привлече Жервиньо и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Защитата обаче остава крехка, а ако бъдат продадени звездите Фабрегас и Насри дори шансовете за Топ 4 ще са илюзорни.

  Сподели
186