Сър Ратклиф обясни защо не уволни Тен Хаг


Н. Гавазов

Сър Ратклиф обясни защо не уволни Тен Хаг

Съсобственикът на Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф обясни защо е решил да не уволнява мениджъра  Ерик Тен Хаг.

Юнайтед завърши миналия сезон едва на осмо място във Висшата лига, което беше най-лошото представяне на клуба в английския шампионат от 1989/90.

Юнайтед сериозно обмисляше да уволни Тен Хаг и дори разговаря с други треньори, но в крайна сметка задържа Ерик и удължи договора му до 2026 г.

Сър Ратклиф смята, че Тен Хаг е трябвало да се справи с много проблеми, които не трябва да са отговорност на един мениджър. Така Сър Джим се зае да преустрои Юнайтед сериозно.

"Ерик е добър човек. Даваше всичко от себе си, но правеше твърде много. Опитваше се да оправи състава и едновременно с това да поправи течовете на покрива.

Клубът очевидно е загубил пътя си. Искам да кажа, че резултатите говорят сами за себе си. През последните 10 или 11 години трябваше да сме претенденти за спечелване на Висшата лига и Шампионска лига всяка година, а това не бе така.

Ние имаме голяма отговорност да върнем този клуб там, където трябва да бъде. Той трябва да бъде сред осемте най-добри клуба в Европа всяка година. Ако не можем да постигнем това, значи не сме успели“, заяви Сър Ратклиф за The Times.

  Сподели
115