Уест Хем обяви трансфера на Тодибо


Н. Гавазов

Уест Хем обяви трансфера на Тодибо

Уест Хeм обяви трансфера на защитника на Ница и Франция Жан-Клер Тодибо в клуба.

Тодибо ще прекара сезон 2024/25 под наем в Уест Хeм, след което лондонският клуб ще може да купи Жан-Клер на предварително договорена цена от 40 милиона евро (34,2 милиона британски лири).

В битката за Тодибо Уест Хeм изпревари Ювентус, който беше затънал в преговорите с Ница и това даде шанс на "чуковете" да пресекат 24-годишния французин.

По-рано това лято Манчестър Юнайтед също искаше да подпише с Тодибо, но УЕФА блокира трансфера, тъй като собственикът на Ница Сър Джим Ратклиф също е акционер в клуба от Олд Трафорд.

Тодибо, който носеше номер 25 в Уест Хем, е продукт на Тулуза, откъдето замина за Барселона през 2019 г. След това, след като посети Шалке 04 и Бенфика под наем, през 2021 г. Жан-Клер замина за Ница.

"Наистина съм развълнуван да се присъединя към Уест Хем. Сбъдната мечта е да играя във Висшата лига, най-добрата лига в света.

Това е невероятна възможност за мен в клуб с огромни амбиции, който иска наистина да прогресира под ръководството на нов старши треньор.

Чувствам, че това е точното време да бъда в Уест Хям, сърцето на Лондон, с невероятни и страстни фенове. Нямам търпение да облека фланелката на Уест Хем и да играя на Лондонския стадион във Висшата лига", заяви Тодибо.

  Сподели
42