Мареска обвини Почетино за проблемите на Челси в защита


Н. Гавазов

Мареска обвини Почетино за проблемите на Челси в защита

Мениджърът на Челси Енцо Мареска призна, че все още се опитва да изкорени навика, който отборът му имаше при Маурисио Почетино.

Челси бяха победени с 2-1 от Реал Мадрид в петия си и последен мач от предсезонното им турне в Съединените щати.

Реал лесно преодоля отбранителната линия на Челси - едно подаване зад бранителите бе достатъчно. И Мареска вижда в това проблем, който е наследил от своя предшественик.

"Това е проблем, който се опитваме да разрешим от първия ден на предсезонната подготовка. Една от първите срещи, които имах, бе за броя на головете, които допуснахме миналата година с много висока защитна линия.

Това е нещо, върху което се опитваме да работим. Днес имаме ред в атака - моделите работят, ние създаваме положения.

Проблемът е в защитата. Като казвам "в защита", имам предвид не само защитната линия, но като цяло всички играчи. Сега турнето ни приключи. Връщаме се в Лондон. Интер ни чака, а тогава ще има официални мачове.

Това е навик. Не сме работили върху това да играем с толкова висока защитна линия - това е навик от миналата година или от предишни години, не знам.

Опитваме се да намалим малко отбранителната линия, обикновено четири или пет метра, само за да получим малко предимство. Миналата година вече допуснахме много голове поради този проблем. Надяваме се, че можем да го разрешим много скоро“, заяви Мареска.

  Сподели
73