Артета е натъжен от напускането на Смит -Роу


Н. Гавазов

Артета е натъжен от напускането на Смит -Роу

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че е натъжен от напускането на полузащитника Емил Смит -Роу от клуба.

По-рано в петък 24-годишният Смит-Роу завърши трансфера си във Фулъм със сделка на стойност £34 милиона, включително £7 милиона под формата на бонуси.

Смит-Роу бе в Арсенал от 10-годишна възраст, записвайки 115 мача в първия отбор. Артета нямаше желание да пусне Емил, но в същото време разбира, че това е най-доброто за кариерата на англичанина.

"Отдадеността, отношението и енергията на Емил бяха на най-високо ниво всеки ден, на него винаги можеше да се разчита, когато отборът имаше нужда от него. Той влезе в първия отбор и изигра важна роля в труден период за нас. Той създаде важно впечатление със силното си представяне, което прави нашите фенове горди.

Съжалявам, че Емил ни напуска, но се радвам за него, защото това е нова възможност на този етап от кариерата му, когато трябва да започне мачове и да играе редовно.

Всеки в клуба обича Емил и той си тръгва с нашата благодарност, абсолютно уважение и най-добри пожелания. Всички желаем успех на Емил и семейството му във Фулъм“, цитира думите на Артета официалният уебсайт на Арсенал.

  Сподели
45