Нкетия се съмнява в трансфера си в Марсилия


Н. Гавазов

Нкетия се съмнява в трансфера си в Марсилия

Нападателят на Арсенал Еди Нкетия се съмнява в трансфера си в Марсилия.

Марсилия е активен на трансферния пазар, тъй като се стреми да подсили отбора си преди първата си кампания под ръководството на бившия шеф на Брайтън Роберто Де Дзерби.

Те започнаха своя трансферен бизнес с привличането на Исмаел Коне, Бамо Мейте и Лилиан Брасиер, преди да подпишат с Мейсън Грийнууд от Манчестър Юнайтед за сумата от £27 милиона.

След това Пиер Емил-Хойберг стана най-новото лятно попълнение на Марсилия, присъединявайки се с договор за наем за цял сезон от Тотнъм със задължение за закупуване в края на сезона.

Марсилия има желание да направи още подписи, като се смята, че нов нападател е близо до върха на списъка им с желания след напускането на Пиер-Емерик Обамеянг.

Опитният нападател напусна клуба от Лига 1 само след един сезон, за да премине в отбора на Саудитската професионална лига Ал-Кадсия.

Марсилия изглежда се е обърнала към бившия клуб на Обамеянг, за да намери негов заместник, като е идентифицирала Нкетия като потенциална трансферна цел.

Въпреки това, според журналиста Джонатан Джонсън , Марсилия е установила, че преговорите са по-сложни, отколкото са очаквали.

В доклада се твърди, че френската страна е далеч от оценката на Арсенал за Нкетия, което поражда съмнения дали може да бъде постигнато споразумение между двете страни.

Твърди се, че артилеристите са готови да продават своя възпитаник, особено след като напускането му би им помогнало да останат далеч от всякакви проблеми по отношение на правилата за печалба и устойчивост на Висшата лига.

Нкетия започна кампанията 2023-24 г. като първи избран нападател на Микел Артета, започвайки в седем от първите осем мача във Висшата лига.

Въпреки това, той скоро падна под Габриел Жезуш и Кай Хаверц в класацията, оставяйки го да се задоволи с 10 старта в 27 участия във Висшата лига.

25-годишният играч също бе неизползван заместник в последните шест мача на Арсенал от Висшата лига, което показва, че той не е основна част от плановете на Артета.

Ако Нкетия остане, той ще продължи да намира трудно време за игра, тъй като Арсенал иска да задържи Жезуш и да добави нов нападател към отбора си.

  Сподели
46