Ман Сити отправи оферта за Олмо


Н. Гавазов

Ман Сити отправи оферта за Олмо

Манчестър Сити е направил първа оферта за подписа на нападател на РБ Лайпциг Дани Олмо на фона на значителен интерес от страна на Барселона.

26-годишният играч се представи отлично на неотдавнашното Европейско първенство, участвайки в шест от седемте мача на Испания, като отборът на Луис де ла Фуенте си осигури историческа четвърта титла.

Халфът на РБ Лайпциг привлече вниманието на водещи европейски клубове, включително Барселона, Челси , Ливърпул , Арсенал и Байерн Мюнхен, всички от които все още са в надпреварата за неговия подпис.

След като изведе "небесносините" до рекордна четвърта поредна титла във Висшата лига през май, Пеп Гуардиола сега се фокусира върху укрепването на отбора си за новия сезон.

Досега това лято "гражданите" направиха само едно попълнение към отбора си, придобивайки 20-годишното крило Савиньо от Троа в сделка на стойност £30,8 милиона.

След Евро 2024 Барселона работи по преговори за привличане на Олмо и неговия съотборник в Испания Нико Уилямс, като се правят опити за договаряне на подходящи начиниза изплащане.

Олмо имаше освобождаваща клауза от 51 милиона паунда, вградена в договора му в началото на настоящия трансферен прозорец, но тя изтече миналата седмица и се смята, че отборът от Бундеслигата търси такса в същия размер, за да се раздели с испанеца.

Sky Sports съобщава, че Барселона е направила оферта на стойност около £50 милиона, но Лайпциг е отхвърлил офертата, тъй като каталунците са искали да платят около £30 милиона предварително, а останалите като добавки.

Блауграна вървят по въже с правилата на финансовия феърплей и почти сигурно ще трябва да продават играчи, за да съберат пълната такса, необходима за покупка на испанския национал.

Въпреки че точната сума все още не е разкрита, Foot Mercato твърди, че Ман Сити сега се опитва да елиминира гранда от Ла Лига за подписа на Олмо, като направи официална оферта за 26-годишния играч.

Смята се, че Гуардиола оценява играчи, които биха могли да подобрят неговия отбор, докато се подготвят за защитата на титлата си в лигата, а Олмо се смята за идеален за стила на игра на "гражданите".

Разбира се обаче, че играчът е готов да се оттегли от Лайпциг това лято, но е изразил предпочитание да се върне на "Камп Ноу".

Олмо има още три години от текущия си договор с клуба от Бундеслигата, което означава, че те не са под натиск да го продадат това лято.

Сити има добри отношения с Лайпциг, след като подписа с Йошко Гвардиол от клуба от Бундеслигата в сделка на стойност около £85 милиона миналото лято.

Олмо също може да бъде разглеждан като потенциален заместник на Хулиан Алварес и Кевин Де Брюйне, като и двамата са свързвани с напускане на "Етихад" това лято.

Алварес трябваше да играе втора цигулка след Ерлинг Холанд, откакто пристигна в Манчестър от Ривър Плейт.

Де Брюйне, от друга страна, навърши 33 години през юни и е на радара на клубовете в Саудитска Арабия, като договорът му изтича през лятото на 2025 г.

Едерсъон и Джак Грилиш също са сред онези, за които се говори, че потенциално ще напуснат шампионите на Висшата лига това лято.

  Сподели
44