Калафиори посочи трима, убедили го за Арсенал


Н. Гавазов

Калафиори посочи трима, убедили го за Арсенал

Защитникът Рикардо Калафиори посочи трима души, които са му помогнали да вземе решението си да се присъедини към Арсенал.

Вчера Арсенал завърши придобиването на 22-годишния Калафиори от Болоня в сделка на стойност £42 милиона.

Калафиори каза, че не е трябвало да бъде убеждаван да се присъедини към Арсенал, но разговорите с мениджъра Микел Артета, спортния директор Еду и полузащитника Жоржиньо, който е съотборник на Рикардо в Италия, са му помогнали да вземе решението.

"Чувството е невероятно. Досега бе трудно, но ето ни и нямам търпение да започна да тренирам с отбора и да играя пред феновете.

Всъщност това бе моята мечта от 12-13-годишен, защото можех да видя нивото на лигата тук и най-добрите играчи в света, мисля, че играят тук – и не само за мен, но за всички.

Говорих много с треньора и Еду и те ме убедиха, но вече бях убеден от себе си. Мисля, че това е най-добрият проект за мен за следващите няколко години и смятам, че ще се подобря като играч.

Срещнах Жоржиньо само преди месец, но можех да видя, че той е наистина добър човек. Вече бях убеден, но той настоя: "Давай, давай, давай! Тук ще ти хареса, тук има страхотен екип и персонал, всичко е наред. Може да си  сигурен в това от първите минути тук".

Дойдох тук, за да играя, така че ще направя всичко, за да играя и да добавя нещо към отбора. Надявам се да мога да го направя от първите мачове.

Според мен това е само началото, началото на нещо голямо. Нямам търпение да започна да играя за Арсенал и да печеля трофеи", заяви Калафиори.

  Сподели
47