Фабрегас все по-близо до Барселона


Н. Гавазов

Фабрегас все по-близо до Барселона

Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас е на прага на преминаването си в Барселона, като по този начин една от най-дългите трансферни саги през последните години е на път да приключи, съобщава авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според информацията, ръководството от „Емирейтс" се е съгласило с неохота да приеме предложението на каталунците, което е значително по-малко от това, което шефовете на лондончани искаха за испанския национал.

Барселона няма да даде 40 милиона паунда, както настояваха „артилеристите", но все пак последната им оферта е много по-добра от 27-те милиона паунда, които предложиха преди време за Фабрегас. Новият пакет на европейския шампион, на който са склонили лондончани, е от 27 милиона паунда плюс допълнителни 5,2 милиона във вид на бонуси.

Също така, Фабрегас няма да заплати и 4-те милиона неустойка до края на договора си, тъй като технически погледнато, той никога не е настоявал за трансфер.

Официално, Фабрегас в момента се бори с контузия, която му попречи да вземе участие в турнето на Арсенал в Азия и някои други мачове от подготовката на отбора за новия сезон.

 

  Сподели
82