Ливърпул планира трансфер на национал на Нидерландия?


Н. Гавазов

 Ливърпул планира трансфер на национал на Нидерландия?

Ливърпул се интересува от трансфера на бившия нападател на Арсенал Дониел Мален от Борусия Дортмунд преди сезон 2024-25.

Червените в момента са в Съединените щати за предсезонно турне, подготвяйки се за нова ера под ръководството на холандския мениджър Арне Слот.

45-годишният бивш мениджър на Фейенорд замени Юрген Клоп в края на миналия сезон и се очаква да използва това пътуване, за да оцени текущия си отбор и да идентифицира зоните, които може да се нуждаят от подсилване.

Въпреки че Ливърпул се раздели с Джоел Матип, Тиаго Алкантара и Адриан, мърсисайдци все още не са подписали с играч през настоящия трансферен прозорец.

Въпреки това, все още има достатъчно време тази ситуация да се промени преди крайния срок за трансфер на 2 септември, а доклад този уикенд предполага, че те може да са близо до първото си подписване за лятото.

Според Liverpool Echo, отборът на Слот подготвя ход за нападателя на Дортмунд, който наскоро се завърна от Евро 2024 с Нидерландия.

Докладът добавя, че Червените са попитали за наличността на 25-годишния футболист по-рано това лято, но са направили крачка назад до края на Европейското първенство.

Въпреки това, тъй като континенталното състезание вече приключи, се разбира, че мърсисайдци са се върнали за нападателя и подготвят официална оферта за неговия подпис през следващите дни.

Междувременно CaughtOffside предполага, че Ливърпул вероятно ще се сблъска с конкуренция, за да си осигури подписа на холандския национал, като се смята, че Арсенал е заинтересован да подпише с талантливия нападател.

Мален премина през редиците на стадион "Емирейтс", преди да си осигури трансфер в гранда от Ередивизи ПСВ Айндховен през 2018 г.

Изданието твърди, че Мален има клауза за освобождаване от £40 милиона, прикрепена към името му, която и двата клуба от Висшата лига обмислят да задействат това лято.

Въпреки че се смята, че Ливърпул е фаворит за подписа на 25-годишния играч, когото мърсисайдци виждат като потенциален дългосрочен заместник на Мохамед Салах, докладът показва, че Мален би предпочел да се върне в Лондон.

Настоящият договор на нападателя с Дортмунд е до лятото на 2026 г. и клубът не търси активно да го продаде през настоящия трансферен прозорец.

Мален участва в 27 мача от Бундеслигата за Борусия през миналия сезон, като вкара 13 гола и отбеляза един. Той бе и ключов играч в кампанията им в Шампионска лига през миналия сезон, където те стигнаха до финала, но бяха победени от Реал Мадрид.

Освен това той участва в четири мача на Европейското първенство за Холандия и вкара два гола, помагайки на "оранжевите" да стигне до полуфинала на състезанието.

"Жълто-черните" отделиха около £30 милиона, за да подпишат с нападателя от ПСВ през 2021 г., което означава, че ако клаузата му за освобождаване бъде спазена, клубът ще възстанови по-голямата част от първоначалните си разходи.

  Сподели
29