Челси охладня към нападател, оценен на 65 млн.


Н. Гавазов

Челси охладня към нападател, оценен на 65 млн.

Челси не може да плати "прекомерно високата“ цена на талисмана на Борнемут Доминик Соланке .

Англичанинът започна кариерата си на "Стамфорд Бридж" и прекара 10 години в тяхната академия, преди да направи своя дебют през 2014 г.

Соланке в крайна сметка се бореше за редовен футбол в първия отбор на Челси и се присъедини към Ливърпул през 2017 г., преди да се премести за постоянно в Борнемут за около £19 милиона през януари 2019 г.

26-годишният играч оттогава процъфтява като звезден нападател за Черешките, като отбеляза 77 гола и направи 31 асистенции в 216 изяви във всички състезания.

Соланке издигна играта си до нови висоти през кампания 2023-24, отбелязвайки 19 гола в 38 мача от Висшата лига – най-много от всички играчи на Борнемут за един сезон в историята на дивизията.

Откакто изстреля Борнемут до 12-то място във висшата лига миналия сезон, Соланке е свързван с редица топ клубове от Висшата лига, включително Тотнъм, Манчестър Юнайтед , Арсенал и Уест Хем Юнайтед .

Възможно завръщане в Челси също се обсъжда за Соланке, но Football Insider съобщава, че сините смятат, че клаузата за освобождаване на Соланке от £65 милиона е "забранителна“ за потенциална сделка.

Докладът добавя, че Челси следи ситуацията на Соланке в Борнемут, но текущата оценка на нападателя ги възпира от предприемане на действия през лятото.

Соланке има още три години от договора си с Черешите и собственикът на клуба Бил Фоли очаква звездата им да остане на "Виталити" за кампанията 2024-25.

В интервю за BBC Sport Фоли каза: "Вярвам, че Дом ще бъде с нас през следващата година. Той има освобождаваща клауза, която е много скъпа.

Не трябва да разкриваме нищо за договора, но тази сума [отчетените £65 милиона] звучи приблизително правилно. Предполагам, че ако някой дойде за него, ще трябва да го сменим.

Имаме двама или трима кандидати, които сме определили. Но вярвам, че Дом ще бъде тук следващата година и вярвам, че той ще отбележи 21 или 22 гола".

Кои са алтернативните нападатели на Челси?

Тъй като свързаният с Наполи Ромелу Лукаку ще напусне, се очаква Челси да се зарови в трансферния пазар за нов централен нападател, който да осигури конкуренция на Николас Джаксън и Кристофър Нкунку.

Ход с големи пари за дългосрочна цел Виктор Осимен сега изглежда почти мъртъв и погребан, като се твърди, че Пари Сен Жермен води в надпреварата за неговия подпис, докато Челси насочва вниманието си към по-евтини алтернативи.

Един от тях може да е нападателят на Ленс Ели Уахи , като в един доклад се твърди, че клубът на Енцо Мареска е възобновил интереса си към 21-годишния французин, докато Джонатан Дейвид от Лил също е свързван с клуба от Висшата лига.

  Сподели
188