Хаг: Антони не е добър, не съм виновен за платената цена


И. Ангелов

Хаг: Антони не е добър, не съм виновен за платената цена

Ерик тен Хаг призна, че сезон 2023-24 на Антони не е бил добър, но той не е готов да се откаже от човек на Манчестър Юнайтед, струващ 85 милиона паунда (110 милиона долара). Антони премина от Аякс в Манчестър Юнайтед през лятото на 2022 г. срещу прекомерна сума, но все още не е оправдал огромната инвестиция на клуба.

Въпреки че Тен Хаг призна трудностите на бразилеца, холандецът отказа да поеме каквато и да е вина за решението на клуба да плати толкова много за него, като същевременно настоя, че все още може да промени кариерата си на "Олд Трафорд".

Говорейки в интервю за AD Sportwereld, Тен Хаг каза: "Не превишавам бюджета. Никога дори не съм имал бюджет. В Юнайтед бюджетите са на собствениците и ръководството. Той (Антъни) със сигурност показа потенциал през първия месец: той вкара три пъти в първите си три мача, след това стана по-трудно, но все още съм убеден, че той има потенциал да играе в този клуб."

В 82 мача за Манчестър Юнайтед досега, бразилецът успя да вкара само осем гола, като липсата на скорост и краен резултат често се поставят под съмнение от критиците. Коментарите на Тен Хаг обаче предполагат, че Антони ще получи още един шанс да докаже своята стойност на фона на въртящите се слухове за летни трансфери.

Антони вече започна предсезонна подготовка с Манчестър Юнайтед и ще бъде в самолета за Съединените щати за мачовете им срещу Арсенал, Реал Бетис и Ливърпул. След това отборът на Тен Хаг ще очаква датата за "Къмюнити Шийлд" с Манчестър Сити на 10 август, което идва шест дни преди откриването на Висшата лига 2024-25 срещу Фулъм.

  Сподели
114