Тен Хаг: Две години искам Де Лихт


И. Ангелов

Тен Хаг: Две години искам Де Лихт

Ерик тен Хаг потвърди интереса на Манчестър Юнайтед към Матайс де Лихт, но заяви, че не е настоявал за трансфер на бившия си играч. Централният защитник на Байерн, Де Лихт, според слуховете, е бил насочил поглед към повторно събиране с бившия си треньор в Аякс, Тен Хаг, в Юнайтед, но английският клуб очевидно е задържал сделката. След подписването на защитника от Лил, Лени Йоро, мениджърът Тен Хаг коментира дали нидерландският национал ще се присъедини към отбора на "Олд Трафорд".

Той каза пред AD Sportwereld: "Предстои да видим дали Де Лихт ще дойде. Познавам Матайс добре и няма да го отрека. Исках да го привлека преди две години, но по това време той вече беше много близо до трансфер в Байерн Мюнхен (от Ювентус), но вярвате или не, неговото име не е дошло от мен в процеса (на набелязване на трансфери).“

Въпреки че Йоро се присъедини към Юнайтед, "червените дяволи" може все още да се опитат да привлекат още централни защитници това лято. След като видяха как Рафаел Варан напусна безплатно, отборът от Висшата лига наблюдава Джаръд Брантуейт от Евертън и Де Лихт.

Докато преговорите за трансфери продължават зад кулисите с Де Лихт, отборът на Тен Хаг, Манчестър Юнайтед, ще се изправи срещу Рейнджърс в приятелски мач в събота. След това те ще играят срещу Арсенал седмица по-късно, преди да се изправят срещу Реал Бетис на 31 юли като част от предсезонната си кампания.

  Сподели
67