Санчез отново е номер 1 в Челси


И. Ангелов

Санчез отново е номер 1 в Челси

Робърт Санчез ще бъде титулярен номер 1 в Челси, въпреки ярката форма на Джордже Петрович от последната година, като "сините" търсят и нов вратар през лятото. Петрович пое титулярната роля от Санчес миналия сезон и имаше някои добри представяния под ръководството на бившия старши треньор Маурисио Почетино. Въпреки това, с Енцо Мареска сега начело, вратарската ситуация се променя отново.

Според The ​​Telegraph Мареска предпочита Санчес за ролята на титулярен вратар. Смята се, че 26-годишният испанец е по-подходящ за стила на Мареска, тъй като е доказал способността си да играе в защита. Докато Санчес се смята за фаворит, Челси признава нуждата от друг вратар с подобен набор от умения, за да осигури безпроблемен преход, ако са необходими промени. Въпреки че Петрович е високо оценен, има опасения относно несъответствието между неговите способности и тези на Санчес.

Бъдещето на Петрович остава неясно. Въпреки че има дискусии за потенциален заем или продажба, Челси твърди, че не се съмнява в таланта му. Клубът цени Петрович, но непосредствената нужда е от вратар, който може да съответства на стила на игра на Санчес и да осигури надеждна конкуренция.

  Сподели
38