Хаг: Лоялността е ключова при нас и Нистелрой


И. Ангелов

Хаг: Лоялността е ключова при нас и Нистелрой

Ерик тен Хаг обясни защо "лоялността" е ключов фактор за Манчестър Юнайтед да назначи Рууд ван Нистелрой сред служителите. Ван Нистелрой, заедно с Рене Хаке, си осигури двугодишен договор като част от обновената треньорска структура на Тен Хаг след удължаването на договора му до 2026 г. Това бележи първата връзка на бившия нападател с "Червените дяволи" след напускането му през 2006 г.

Тен Хаг аргументира, че завръщането на Нистелрой е част от по-широко усилие за интегриране на познати лица и доверени професионалисти в клуба, тъй като той има за цел да предизвика културна промяна, наблягайки на лоялността и експертния опит. В допълнение към Ван Нистелрой и Хаке, Йеле тен Рувелаар също беше привлечен като треньор на вратарите в първия отбор. Това е нещо ключово, тъй като Рувелаар първоначално се съгласи да се присъедини към Аякс само два месеца преди това.

Коментирайки опасенията относно притока на холандски треньори, Тен Хаг беше категоричен, че опитът има предимство пред националността. "Ако искате да станете по-добри, трябва да правите иновации“, каза той в интервю за AD Sportwereld.

"Да, разгледахме внимателно това (смяна на персонала). Но когато става въпрос за Мичъл ван дер Гааг например, с когото съм работил фантастично, нещата бяха малко по-различни. Искаше отново да стане старши треньор. Тогава е моментът да се разделите. Гледам качеството. Това е Висшата лига. Не само, че гледате абсолютния връх, когато съставяте групата си от играчи, но това важи и за треньорите, специалистите и членовете на персонала.

"В почти целия английски висш мениджмънт виждате, че мениджърите се обграждат с международни експерти, често хора, с които имат отношения на доверие или които вече познават. Не беше по-различно в Ливърпул при Юрген Клоп и сега при Арне Слот. Но го виждате навсякъде. В Манчестър Сити, в Арсенал, в Тотнъм, в Астън Вила. Испанци, германци, холандци, австралийци, каквото и да е.

"Започнах да търся хора, за които знам, че са добри. Лоялността също е важна. Рууд ван Нистелрой: фантастичен, опитен треньор с ДНК на Юнайтед. Имаме талантлив британски треньор в лицето на Дарън Флетчър. Рене беше човек със същия профил като Мичъл: много добър и опитен, аналитично силен полеви треньор. А Йеле тен Рувелаар е тренирал трима холандски национали, включително Барт Вербрюген. Със своите иновативни тренировъчни материали той е един от големите таланти, когато става дума за модерно обучение на вратари.

Решението да задържи Тен Хаг дойде след предизвикателен сезон за Манчестър Юнайтед, в който клубът завърши осми в класирането на Висшата лига. Въпреки това победата на финала на ФА Къп срещу Манчестър Сити на "Уембли" беше от решаващо значение за запазването на поста.

Докато Юнайтед се подготвя за предстоящия сезон, фокусът на клуба е върху използването на опита и лоялността на своя обновен треньорски екип. Стратегическите назначения и подкрепата от ръководството на клуба, под формата на ключови играчи, сигнализират за подновен ангажимент към високи постижения. Те трябва да отлетят за Съединените щати следващата седмица, където ще имат приятелски мачове срещу Арсенал, Реал Бетис и Ливърпул, като част от предсезонната подготовка.

  Сподели
56