Тен Хаг с подробности за преговорите си с клуба


И. Ангелов

Тен Хаг с подробности за преговорите си с клуба

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг разкри ключови преговори с INEOS през лятото и как е запазил работата си на Олд Трафорд. Ман Юнайтед изглеждаше готов да се раздели с Тен Хаг, след като клубът претърпя най-лошия си финал във Висшата лига миналия сезон. Въпреки това, холандецът продължи да води "Червените дяволи" до триумфа на ФА Къп, като победи Манчестър Сити на "Уембли", което помогна да спаси работата си. Юнайтед разговаря с редица други кандидати, включително Томас Тухел, но в крайна сметка реши, че Тен Хаг е най-добрият човек за поста.

Тен Хаг разкри, че решението на Юнайтед да остане с него е следвало интензивни дискусии в Ибиса, където са били повдигнати редица въпроси. Холандецът също така твърди, че не е много притеснен от загубата на работата си, но е готов да напусне, ако не могат да бъдат намерени споразумения за това как да работят с клуба заедно в бъдеще.

Тен Хаг каза пред Algemeen Dagblad: "Не е като да се паникьосвам. Защо? Това е решение, което не беше в моите ръце. Просто го чаках. В този момент просто мислиш в два сценария: дали ще продължим или не. Толкова просто и съм достатъчно уравновесен, за да го гледам по този начин.

"Те не казаха "все още искаме да продължим“, а "искаме да продължим“. Аргументът, който дадоха, беше в кратко резюме: разгледахме всичко и го сложихме едно до друго, но смятаме, че вече имаме най-добрия мениджър в къщата.

Тогава казах: "Тогава трябва да обсъдим няколко неща как взаимодействаме един с друг и работим заедно. Имахме добър, честен, но и конфронтационен разговор за това. Както трябваше да бъде на върха, тогава им казах: "Ако смятате, че това не е начинът, тогава просто трябва да се разделим".

Юнайтед продължи да подкрепя Тен Хаг, като привлече Лени Йоро и Джошуа Зиркзее. Клубът също се надява да добави Мануел Угарте от ПСЖ към редиците като част от така необходимата лятна ревизия. Собствениците Ратклиф и компания сега ще се надяват, че трансферите през лятото могат да помогнат на Юнайтед да надгради над ФА Къп, и, че Тен Хаг може да превърне "Червените дяволи" отново в претенденти за титлата.

  Сподели
63