Артета: Трябваше да спечелим Висшата лига


Н. Гавазов

Артета: Трябваше да спечелим Висшата лига

Мениджърът на Арсенал Микел Артета каза, че неговият отбор е трябвало да спечели Висшата лига миналия сезон от статистическа гледна точка.

Арсенал имаше брилянтен сезон 2023/24 с 89 точки, един от най-добрите сборове за всеки отбор в историята на Висшата лига. Отборът на Артета обаче така и не успя да изпревари Манчестър Сити.

Въпреки това, Микел не се отчайва и е решен да коригира онези детайли, които липсват на Арсенал, за да спечели големи трофеи.

"Ако го погледнете аналитично и сложите цялата статистика за последните 11 месеца във Висшата лига, трябваше да я спечелим. Статистиката казва това, но реалността е, че не сме го направили. Така че има нещо, което направихме не както трябва, като Манчестър Сити или клубове в миналото.

Мисля, че разбираме колко важни са детайлите. Бяхме наистина последователни през последните 24 месеца по отношение на представянето и нивата, които искаме да постигнем, но тези детайли са много малки.

Да получиш 90 процента от това, което искаш, е едно нещо. Но съвсем друго е да получиш останалите 10 процента, пет процента, един процент, които определят успеха и спечелването на големи трофеи. Сега трябва да продължим да правим правилните неща, които правихме и просто да се уверим, че разполагаме с тези малки детайли, за да печелим турнири. Нуждаем се от тази болка и този глад, за да постигнем това, което искаме“, заяви Артета пред ESPN.

  Сподели
94