Сити с четвърто лятно попълнение


Н. Гавазов

Сити с четвърто лятно попълнение

Манчестър Сити обяви за своето четвърто лятно попълнение. Новият футболист в отбора на Роберто Манчини се оказа вратарят на румънския Тимишоара Костел Пантилимон. 24-годишният играч ще бъде резерва на основният страж на „гражданите" Джо Харт. Както е известно, през миналия месец „небесносините" се разделиха с Шей Гивън, който премина в Астън Вила и така поста остана вакантен.

През миналия сезон румънският тим два пъти игра срещу Манчестър Сити - в рамките на турнира Лига Европа. Според спекулациите в пресата, от Пантилимон са се интересували още Арсенал и Интер, но „гражданите" са спечелили борбата за вратаря, който има на сметката си и десет двубоя за националния тим на Румъния.

24-годишният страж ще бъде четвъртото ново попълнение за отбора от „Етихад Стейдиъм", след като по-рано тук дойдоха защитниците Стефан Савич и Гаел Клиши, а съвсем скоро и Серхио Агуеро.

Трансферната кампания на „гражданите" обаче не приключва с привличането на Пантилимон.

„Не ни достигат играчи - в момента те не са достатъчно за успешно представяне през целия сезон. И този проблем трябва да бъде решен", заяви наскоро мениджъра на тима Роберто Манчини.

 

  Сподели
136